Korijander – neki se dave u njemu, a drugima ima ukus sapuna
Korijander ili cilantro na španskom, neizostavan je sastojak Al Pastor takosa. Svaki ljubitelj autentične meksičke kuhinje želeće samo ono što ovaj takos čini pravim i koji je pravljen po tradicionalnom receptu koji sadrži svinjetinu mariniranu u mešavini čili paprika, začina i ananasa. Takos Al Pastor se potom služi u toploj tortilji od kukuruza i preliva […]
Mićelada – jedni je obožavaju, drugi ne mogu da je smisle
Verovatno ste primetili da u La Chona mnogi gosti sa uživanjem piju nešto što je crvene boje, ali u čaši od piva i uprkos najboljoj volji i iskustvu, ne možete odgonetnuti šta je to. To je mićelada (michelada). Mićelada je meksičko piće napravljeno od piva, limunovog soka, raznih salsi, začina i čili papričica. Za razliku […]
Margarita je najmeksičkiji koktel
Margarita je jedan od najpopularnijih koktela na svetu i poznato je da najbolji koktel margarita u Beogradu možete popiti kod nas u La Chona.
Meksička kuhinja šta je čini i ko je zaslužan za ukus Meksika danas
Meksička kuhinja je sveobuhvatan kulturni model koji obuhvata poljoprivredu, ritualne prakse, vekovne veštine, kulinarske tehnike i običaje i manire zajednice predaka.
Meskal je piće koje greje meksičku dušu
Meskal je Meksiko. Kada ljudi koji ne žive u Meksiku pomisle na Meksiko misle na tekilu, ali Meksikanci misle na meskal (mezcal). Oba pića se prave od agave, a razlike su brojne.
Takos Al Pastor se pravi od istorije i svinjetine
Takos Al Pastor je najpopularniji način pripremanja takosa u Meksiku i u svim mestima na svetu gde dopire bogata meksička kultura. Ovakav takos se može naći na svakom uglu bilo kog grada u Meksiku. Iako je ovaj takos praktično sinonim za meksičku hranu, istorijat takosa Al Pastor je začuđujuće zanimljiv. Takos imigranata Takos Al Pastor […]
Kukuruzne tortilje i kako ih nikstamalizacija čini posebnim
Kukuruzne tortilje su vekovima poznate na teritoriji današnjeg Meksika. Naravno, njihov glavni sastojak je kukuruz, ali tortilje ne bi bile ni sočne ni mekane da se ne pripremaju na specifičan način. Nikstamalizacija je način tretiranja kukuruza u alkalnom rastvoru i bez ovog postupka nema pravih kukuruznih tortilje. Postupak nikstimalizacije je malo poznat na ovim prostorima, […]